SEO

Wat is Linkbuilding? Én waarom is het belangrijk | 2022

Inhoud

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om externe links naar uw website te krijgen vanaf andere relevante websites. Dit kan bijvoorbeeld door gastbloggen op andere sites, het delen van interessante content op social media of het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere sites.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Maar waarom is linkbuilding zo belangrijk? Ten eerste gebruiken zoekmachines zoals Google links om de autoriteit en relevantie van een website te bepalen. Als een website veel hoogwaardige links heeft van andere gerelateerde websites, zal dit de reputatie en autoriteit van de website vergroten. Dit kan leiden tot betere zoekresultaten, wat meer verkeer naar uw website kan leiden.

Daarnaast helpt linkbuilding ook bij het winnen van het vertrouwen van je doelgroep. Als andere relevante sites naar uw site linken, geeft dit bezoekers het vertrouwen dat uw site een autoriteit is op het gebied waarover u schrijft. Dit kan leiden tot meer betrokkenheid en conversies op uw website.

Samenvatting

Kortom, linkbuilding is het verkrijgen van externe links die naar uw website verwijzen vanaf andere relevante websites en het is belangrijk omdat het de autoriteit en relevantie van uw website vergroot, wat leidt tot betere zoekresultaten en meer vertrouwen van uw doelgroep.

Tags:

Delen:

Egbert-Jan

Een ervaren designer die vaak in één oogopslag ziet waar de kansen liggen om een onderneming ‘de boost’ te geven die het nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Transparant, eerlijk en vakkundig. Dat is waar Tabbo voor staat!

Website laten maken door Tabbo?

Een goede website is meer dan alleen een online visitekaartje: het is de basis van jouw online aanwezigheid!

Tabbo adviseert en begeleidt

Wil jij een nieuwe website laten maken, wil je jouw onderneming in the spotlights zetten of wil je weten hoe wij jouw huidige website kunnen verbeteren?